keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Entisöinti - 50-luvun Tynell

Sain käsiini 50-luvun vaihteesta peräisin olevan Tynell-valaisimen. Iän jälki on nähtävissä, mutta hieman vaivaa nähtyämme on valaisin taas uuden veroinen - alkuperäistä tyylikkyyttä unohtamatta! Tässä pieni katsaus entisöinti projektista.

Osa 1 - purku osiin
Alkuperäiset kannat olivat tiensä päässä. Hapettuneet lampun kannat ja palaneet johdot löysivät paikkansa roskakorista, kun taas messinkiset alustat ja koristeet päätyivät puhdistettaviksi ja kiilloitukseen.

Osa 2 - kannat & johdotus
Puunauksen jälkeen on aika kiinnittää lampun kannat ja tuoda johdot läpi. Hyvällä tuurilla meidän ei tarvinnut uusia kuin yhteen varteen kierteet, jotta lampun kanta saadaan tukevasti kiinnitettyä.

Osa 3 - kiinnikkeet
Tynell-valaisimen alkuperäiset koristeiden paikat olivat iän myötä kuluneet, joten teimme uudet kiinnikkeet valaisimen metalli runkoon.

Osa 4 - johdotus
Vihdoin aika viedä johdotus loppuun ja maadoittaa valaisin. Koukku kiinnitys, ja mahdollisuus pistotulpalle sekä sokeripala liitännälle.

Osa 5 - kokoaminen
Lopuksi valaisimen kokoaminen, koristeiden kiinnitys, ja viimeiset puunaukset! ...tarkistukset ja ihailu. Suuri työ on jo palkittu upealla kokonaisuudella - Tynell-valaisin on taas ansaitsemassaan kuosissa!

Valmis Tynell-valaisin on tyylikäs ja hienostunut sisustus elementti! Vielä muutama kuva aikaansaannoksesta! :)


Lisää Entisöityjä valaisimia: www.ledivalaisin.fi/Kauppa/Entisoeidyt-valaisimet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti